«

»

Deelnemers Werven Voor Je Webinars – hoe pak je dit aan?Kies de juiste dag van de week voor jouw webinar
Wanneer had je voor het laatst zin om iets op maandag te doen? Moraal van die retorische vraag; plan absoluut nooit een webinar op maandag. Uit onderzoek is gebleken dat dinsdag tot en met donderdag de beste dagen van de week zijn om je webinar te hosten. Ook zaterdagochtend is een goed moment.

Plan het webinar op het juiste tijdstip van de dag
Je hebt de juiste dag gekozen, maar wat is de juiste tijd? Ga uit van de hoeveelheid interactie die je op je sociale media en website hebt en plan je webinar overeenkomstig. Veel gebruikte webinar momenten zijn:

• Lunchtijd, start tussen 12 en 13 uur;
• De avond, start tussen 19 en 20.30 uur;
• De ochtend om 10 uur;
• De middag om 15 uur.

Start je webinar promotie niet te lang van tevoren
Mensen hebben het druk en als je ze te ver van tevoren vraagt om zich aan te melden voor je webinar vergeten ze het waarschijnlijk. Begin tussen 10-14 dagen vooraf met je promotie. Indien je vaker webinars organiseert kan deze termijn korter zijn. Voor lunchwebinar.nl komt 90% van de aanmeldingen in de laatste drie uur voor de webinar live gaat. Gebruik eventueel Facebookadvertenties voor het aantrekken van nieuwe deelnemers.

Blijf promoten, tot aan het einde van het webinar
De promotie van je webinar stopt pas als je webinar afgelopen is. Tijdens je webinar kun je nog berichten via social media posten.

Maak een promotievideo voor je webinar
Neem een korte promotievideo op met daarin de belangrijkste punten uit je webinar, en natuurlijk de gegevens waarmee men zich kan aanmelden. Ook hier maakt de makkelijke domeinnaam het gemakkelijker om deze te noemen.

Meer tips over deelnemers werven voor je webinars?
Bekijk hier onze artikelen over webinar marketing: https://www.dgoc.nl/tag/webinar-marketing/